Tytuł projektu:

Rozszerzenie działalności gospodarczej firmy ART CAFE cafe & restaurant
o usługi z zakresu kateringu dla odbiorców instytucjonalnych i indywidualnych.

Ewa Doiczman ART CAFE Cafe&Restaurant realizuje projekt w Działaniu „A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności" w ramach Priorytetu „Odporność i konkurencyjność gospodarki – część grantowa MŚP”, objętego Programem Operacyjnym Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności.

Projekt dotyczy rozszerzenia działalności usług hotelarsko-gastronomicznych o działalność kateringową prowadzoną dla odbiorców zewnętrznych instytucjonalnych (stołówki firmowe, obsługa imprez okolicznościowych organizowanych poza siedzibą hotelu, kongresów) jak i indywidualnych (sprzedaż posiłków poprzez zamówienia internetowe i telefoniczne z dowozem do nabywcy).

Celem przedsięwzięcia jest stworzenie nowoczesnej bazy kuchennej, która umożliwi rozszerzenie działalności gospodarczej o nowe usługi oraz ograniczenie zużycia energii ze źródeł tradycyjnych, co pomoże zmniejszyć koszty oraz emisyjność prowadzonej działalności.

W celu realizacji rozszerzenia działalności rozbudowano posiadane już zaplecza kuchenne oraz wymieniono na urządzenia o większej wydajności i mniejszym zapotrzebowaniu na energię.

W komponencie inwestycyjnym zakupiono następujące urządzenia z podziałem na funkcje:

  1. Kuchenne:
    • Wilk (maszyna do mielenia mięsa)
    • Szatkownica + tarcze
    • Zamrażarka szokowa
    • Piec konwekcyjno-parowy
    • Podstawa pod piec
    • Uzdatniacz wody do pieca
    • Ekspres do kawy automatyczny
    • Zgrzewarka
    • Pakowarka
    • Stół mroźniczy
    • Stół chłodniczy
    • Kostkarka
    • Mikrofalówka
    • Kuchnia 6-palnikowa gazowa z piekarnikiem elektrycznym
    • Kuchnia 4-palnikowa gazowa z piekarnikiem elektrycznym
    • Płyta grillowa elektryczna z szafką z drzwiami
    • Frytownica 2x8l
    • Frytownica 45l z podstawą szafkową
    • Frytownica 18l z podstawą szafkową
    • Patelnia uchylna 50 litrów (elektryczna)
    • Maskownica
    • Blenda-cokół wokół nóg
    • Taboret gazowy
    • Wózek kelnerski
  2. Utrzymania czystości:
    • Pralka przemysłowa
    • Suszarka
    • Sterylizator do noży
    • Magiel

Ponadto zakupiono instalację fotowoltaiczną o mocy 39,56 kWp wraz z magazynem energii.

Całkowita wartość projektu: 738 000,00 PLN
Dofinansowanie UE: 540 000,00 PLN

#FunduszeEuropejskie, #NextGenerationEU

Szukasz miejsca do zorganizowania

IMPREZY OKOLICZNOŚCOWEJ

Hotel ArtCafe marker-maps marker-maps-2 marker-maps-3
ul.Konstytucji 3 Maja 1
89-100 Nakło