
Tytuł projektu:
Rozszerzenie działalności gospodarczej firmy ART CAFE cafe & restaurant
o usługi z zakresu kateringu dla odbiorców instytucjonalnych i indywidualnych.
Ewa Doiczman ART CAFE Cafe&Restaurant realizuje projekt w Działaniu „A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności" w ramach Priorytetu „Odporność i konkurencyjność gospodarki – część grantowa MŚP”, objętego Programem Operacyjnym Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności.
Projekt dotyczy rozszerzenia działalności usług hotelarsko-gastronomicznych o działalność kateringową prowadzoną dla odbiorców zewnętrznych instytucjonalnych (stołówki firmowe, obsługa imprez okolicznościowych organizowanych poza siedzibą hotelu, kongresów) jak i indywidualnych (sprzedaż posiłków poprzez zamówienia internetowe i telefoniczne z dowozem do nabywcy).
Celem przedsięwzięcia jest stworzenie nowoczesnej bazy kuchennej, która umożliwi rozszerzenie działalności gospodarczej o nowe usługi oraz ograniczenie zużycia energii ze źródeł tradycyjnych, co pomoże zmniejszyć koszty oraz emisyjność prowadzonej działalności.
W celu realizacji rozszerzenia działalności rozbudowano posiadane już zaplecza kuchenne oraz wymieniono na urządzenia o większej wydajności i mniejszym zapotrzebowaniu na energię.
W komponencie inwestycyjnym zakupiono następujące urządzenia z podziałem na funkcje:
-
Kuchenne:
- Wilk (maszyna do mielenia mięsa)
- Szatkownica + tarcze
- Zamrażarka szokowa
- Piec konwekcyjno-parowy
- Podstawa pod piec
- Uzdatniacz wody do pieca
- Ekspres do kawy automatyczny
- Zgrzewarka
- Pakowarka
- Stół mroźniczy
- Stół chłodniczy
- Kostkarka
- Mikrofalówka
- Kuchnia 6-palnikowa gazowa z piekarnikiem elektrycznym
- Kuchnia 4-palnikowa gazowa z piekarnikiem elektrycznym
- Płyta grillowa elektryczna z szafką z drzwiami
- Frytownica 2x8l
- Frytownica 45l z podstawą szafkową
- Frytownica 18l z podstawą szafkową
- Patelnia uchylna 50 litrów (elektryczna)
- Maskownica
- Blenda-cokół wokół nóg
- Taboret gazowy
- Wózek kelnerski
-
Utrzymania czystości:
- Pralka przemysłowa
- Suszarka
- Sterylizator do noży
- Magiel
Ponadto zakupiono instalację fotowoltaiczną o mocy 39,56 kWp wraz z magazynem energii.
Całkowita wartość projektu: 738 000,00 PLN
Dofinansowanie UE: 540 000,00 PLN
#FunduszeEuropejskie, #NextGenerationEU





